Beginner

HowtoContinueEnglishHet Scuba Diver programma is een voorbereiding om te duiken tot 12 meter diepte onder begeleiding van een professional. De theorie voor deze cursus is kort. Er zijn drie sessies in het zwembad en twee buitenwaterduiken. Met een goede voorbereiding (het boek van tevoren lezen), kan het programma in 3 dag afgerond worden. De minimum leeftijd is 10.

Je begint aan de cursus door hier het boek te downloaden en het te lezen.

Het Open Water Scuba Diver programma is een cursus om autonome duiker te worden. Vanwege de grotere verantwoordelijkheid is het theoriegedeelte langer. Gebrevetteerde Scuba Divers nemen daarnaast deel aan twee aanvullende zwembadlessen en twee buitenwaterduiken. Na afronding mag je tot een maximale diepte van 20 meter duiken (18 meter wanneer je PADI kiest) met een buddy die hetzelfde brevet (of hoger) heeft behaald. De minimum leeftijd is 12 (deelname aan de cursus is mogelijk vanaf 10 jaar).

Je begint aan de cursus door hier het boek te downloaden en het te lezen.

De Scuba Diver en Open Water Scuba Diver cursussen kunnen tot een enkel programma gecombineerd worden. Wanneer je van tevoren beslist beide programma’s te doen, dan zijn de bijkomende kosten (boek en brevet) iets lager.

Wanneer je liever een PADI brevet wilt, dan is dat mogelijk. In dat geval is de cursusprijs gelijk, maar de bijkomende kosten verschillen.

Cursus Dagen Prijs Materiaal & Brevettering Totaal
Scuba Diver 3 € 320 SCUBA  € 27, PADI €101 € 347 (PADI € 421)
Open Water Scuba Diver 2 € 260 SCUBA € 39, PADI € 101 € 299 (PADI € 361)
Scuba Diver + OWSD 5 € 499 SCUBA € 39, PADI € 101 € 538 (PADI € 600)

Wanneer meer tijd nodig is voordat je aan de vereisten van de cursus kunt voldoen, dan wordt daarvoor € 60 per halve dag gerekend. De huur van uitrusting is inbegrepen. Data gaan: «a la carte». Je moet gezond zijn.