Vervolgopleiding

37

(Basic) Advanced Scuba Diver

Advanced Scuba Diver is een voorbereiding voor duikplaatsen die geen natuurlijke dieptebegrenzing hebben. De slogan van de cursus is daarom “go vertical”. De gehele cursus is gericht op controle over positionering en beweging in het water. Het begint in het zwembad waar je leert hoe je je wervelkolom kunt gebruiken en hoe je met de frogkick zwemt. Die vaardigheden worden dan ook in het buitenwater geoefend. In de tweede duik leer je navigeren. Vanaf dan gaat de cursus over diepduiken. De eerste buitenwaterduik is echter ondiep. Hier leer je midden in het water vaardigheden uit te voeren, een markeerboei op te laten en verdere nuttige dingen.

Wanneer je wilt, volgen dan nog twee diepe duiken die voor je brevet vereist zijn (vanaf 15 jaar oud). Wanneer je afziet van de diepe duiken, dan wordt je Basic Advanced Scuba Diver. Er is weinig theorie. Deze staat in een boekje met een hoofdstuk over drijfvermogen en trim, over navigatie en over diepduiken. Wanneer je alleen het Basic programma doet, dan blijft je maximale diepte 20 meter, maar je mag dan wel aan drop-offs. De maximum diepte na afronding van het volledige programma is 30 meter. We kunnen als vervanging ook het PADI programma aanbieden. De inhoud is dan anders, maar de omvang van de cursus hetzelfde. Je kunt de cursus beginnen met het downloaden van het cursusboek en het te lezen.

There is an option to do PADI programmes as a substitute. These differ in content, but have the same duration.

Cursus Duur Prijs Materiaal & brevettering Totaal
Basic Advanced Scuba Diver 2 dagen €240 SCUBA € 26, PADI € 89 € 266 (PADI € 329)
Advanced Scuba Diver 3 dagen €360 SCUBA € 26, PADI € 89 € 386 (PADI € 449)
Upgrade Basic ASD naar ASD 2 dagen €210 SCUBA € 16, PADI € 89 € 226 (PADI € 299)

37

Scuba Safety & First Aid

Scuba Safety & First Aid is een gecombineerde cursus voor eerste-hulp en redding. Het eerste deel van de cursus gaat over preventie. Voor dit deel zijn er geen praktijksessies. In het tweede deel leer je eerste hulp in theorie en in praktijksessies aan land (dit is niet specifiek voor het duiken). Het derde deel gaat over redding en is gekoppeld met praktijksessies in het buitenwater. De cursus wordt afgerond met een deel over het handelen in noodgevallen. Na de theorie worden daarvoor in het buitenwater ongevalsimulaties gedaan. Hier worden kennis en vaardigheden uit voorgaande delen tot inzet gebracht. Basic Advanced Scuba Divers mogen deelnemen (de minimum leeftijd is 12). De cursus is uitdagend, maar is zeker iets om in aansluiting trots op te zijn. Je kunt de cursus beginnen met het downloaden van het cursusboek en het te lezen.

Cursus Duur Prijs Materiaal & Brevettering Totaal
Scuba Safety & First Aid 4 dagen €480 SCUBA € 36, PADI € 141 € 516 (PADI € 621)
Twee-jarige update 1 dag €120 SCUBA € 8, PADI € 42 € 128 (PADI € 162)

37

Nitrox duiker

De initiatie voor Nitroxduiken stelt je in staat om met een geringer stikstof-aandeel in het ademgas te duiken (Nitrox bevat meer zuurstof). het voordeel is dat je beduidend langer kunt duiken dan met lucht. Met je Nitrox brevet kun je dus vaker en langer duiken.

Na het afronden van de theorie en de praktijksessie aan land hoeft alleen nog een buitenwaterduik gedaan te worden met de geleerde procedures. Je kunt de cursus beginnen met het downloaden van het cursusboek en het te lezen.

De cursus duurt een dag. De prijs is €120. Materiaal en brevettering zijn €18 (PADI €92).

37

Eerste-Hulp met zuurstof

Eerste-hulp met zuurstof zou voor iedere duiker verplicht moeten zijn. Bij duik-ongevallen is vrijwel altijd de zuurstofverzorging van het lichaam betroffen. Het geven van extra zuurstof is een maat-regel die de kans op herstel behoorlijk kan verbeteren. In deze cursus leer je hoe je dat doet. De gehele cursus wordt in het leslokaal gedaan. Je kunt de cursus beginnen met het downloaden van het cursusboek en het te lezen.

De cursus duurt een halve dag. De prijs is €70. Materiaal en brevettering: €28 (PADI €72).

HowtoContinueEnglish

Speciale cursussen en het pad om Master Scuba Diver of duikprofessional te worden

Zodra je als duiker gebrevetteerd bent kun je aan de voorbereidingen beginnen om Master Scuba Diver of duikprofessional te worden. Lees meer over de betreffende cursussen voor speciale interessegebieden in deze brochure.