Voor instructeurs

37

Lesgeven in technische aspecten van het duiken

De module voor de technische aspecten van het duiken gaat in op duikuitrusting, compressoren en Nitrox installaties. Duikprofessionals moeten op dit gebied een gefundeerd niveau van kennis hebben. De opleiding duurt vier dagen. Na afronding mag de instructeur lesgeven in uitrusting, compressoren en Nitrox installaties.

Om je voor te bereiden dien je te overwegen voor de cursus het equipment boek en het boek over compressoren te lezen. Deze zijn online beschikbaar. Neem contact met ons op om de cursus te plannen.

De prijs van deze module is €590. Brevettering €25.

Briefing

Scuba Guides opleiden

De module voor het opleiden van Scuba Guides is een voorbereiding voor Scuba Instructors om les te geven aan duikers die anderen willen begeleiden. De essentie van het programma is een introductie tot een nieuwe manier van lesgeven. Dit staat de instructeur toe om over te stappen van lessen volgens een objectivistische traditie naar constructivistische lessen. Scuba Guides nemen de verantwoordelijkheid voor andere duikers op zich en moeten zich aan wisselende omstandigheden kunnen aanpassen. Dat is het doel van deze tweedaagse module. Na af-ronding mag lesgegeven worden in de Guiding Divers module.

To prepare yourself you should consider to read the guiding divers manual  which is available online. Contact us for making arrangements for your course dates.

Om je voor te bereiden dien je te overwegen voor de cursus het scuba guide boek te lezen. Deze is online beschikbaar. Neem contact met ons op om de cursus te plannen.

De prijs is €350. Brevettering €25.

37

Lesgeven in milieu-aspecten van het duiken

De module over de milieu-aspecten van het duiken gaat over relaties tussen chemische, natuurkundige en biologische aspecten van de onderwaterwereld. De cursus duurt drie dagen. Deze opleiding is belangrijk voor alle duikprofessionals. Natuurlijk vanwege de extra cursussen die aangeboden mogen worden, maar vooral omdat een betere kennis van de onderwaterwereld ze toestaat aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen. Na afronding van de cursus mag lesgegeven worden in naturalist, onderzoek en scuba-eco.

Om je voor te bereiden dien je te overwegen voor de cursus het boek over de duikomgeving te lezen. Deze is online beschikbaar. Neem contact met ons op om de cursus te plannen.

De prijs van deze module is €460. Brevettering €25.

37

Lesgeven in praktijkcursussen

De module voor het lesgeven in praktijkcursussen gaat over diepduiken, navigatie en zoeken & bergen. Instructeurs leren de technieken die nodig zijn om in interessante en leerrijke cursussen te voorzien. het grootste deel van deze cursus heeft plaats in het buitenwater, maar er is ook een theoriegedeelte. Het programma duurt drie dagen. Na succesvolle afronding mogen de instructeurs les geven in diepduiken, navigatie en zoeken & bergen.

Om je voor te bereiden dien je te overwegen voor de cursus het Advanced Scuba Diver boek en het boek over zoeken & bergen te lezen. Deze zijn online beschikbaar. Neem contact met ons op om de cursus te plannen.

Als alternatief kunnen we die programma ook als PADI Specialty Instructor cursus aanbieden.

De prijs voor deze module is €460. Brevettering €25.

37

Lesgeven in onderwaterfotografie

Fotograferen is voor duikprofessionals een belangrijke vaardigheid. Foto’s zijn nodig voor internetpagina’s, brochures en andere doelen. Foto’s maken van leerlingen in beginnercursussen kan een belangrijk deel van de marketingstrategie zijn. Fotocursussen behoren tot de best bezochte opleidingen. De behoefte van eindverbruikers kan in twee groepen verdeeld worden. Degenen die gewoon leuke onderwaterkiekjes willen maken en degenen die een volledig begrip van manuele fotografie willen hebben. In dit drie daagse programma leren instructeurs les te geven in manuele fotografie en in fotografie met gebruik van automatische functies.

Om je voor te bereiden dien je te overwegen voor de cursus het boekje over fotograferen met automatische functies en het boek over manuele fotografie te lezen. Deze zijn online beschikbaar. Neem contact met ons op om de cursus te plannen.

Als alternatief kunnen we die programma ook als PADI Specialty Instructor cursus aanbieden.

De prijs voor deze module is €490. Het wordt aanbevolen dat kandidaten over hun eigen foto-uitrusting beschikken. Brevettering €25.

37

Lesgeven in abstracte theorie

Om snel en juist op vragen van leerlingen te kunnen antwoorden is een diepgaand begrip van abstracte theorie noodzakelijk. Vanaf het niveau van Assistant Scuba Instructor is het beantwoorden van zulke vragen deel van het werk en is de afronding van deze module dus verplicht. Deze module dient als voorbereiding voor instructeurs om die lessen te geven. Het gaat vooral over de manier waarop abstracte onderwerpen uitgelegd worden. Het programma duurt twee dagen. Na afronding mag de instructeur lesgeven in abstracte theorie en in duikinstrumenten.

To prepare yourself you should consider to read the abstract theory manual  which is available online. Contact us for making arrangements for your course dates.

Om je voor te bereiden dien je te overwegen voor de cursus het boek over abstracte theorie te lezen. Deze is online beschikbaar. Neem contact met ons op om de cursus te plannen.

De prijs van de module is €320. Brevettering €25.
Advanced Scuba Instructor en Master Scuba Instructor

Het afronden van twee van de bovenstaande modules is een vereisten voor Scuba Instructors om Advanced Scuba Instructor te worden (aanvullende vereisten staan in je Instructor Manual). Om Master Scuba Instructor te worden moeten alle modules afgerond worden (naast de verdere vereisten in het Instructor Manual).