Word SCUBA instructeur

Gebrevetteerde Assistant Scuba Instructors (of assistenten van andere organisaties) mogen deelnemen aan de modules die vereist zijn om Scuba Instructor te worden. Er zijn vier modules, waarvan de Systems & Standards module als eerste gedaan moet worden. Voor de andere delen is er geen voorgeschreven volgorde. De modules kunnen los gedaan worden of tot een enkel programma gecombineerd worden.

De andere modules gaan respectievelijk over het geven van theorielessen, het lesgeven in het water en de eigen vakkennis als instructeur. Bij de eerste modules gaat het dus om het handelen als instructeur met betrekking tot lesgeven en cursusadministratie. In de laatste module wordt de vakkennis van de instructeur verbetert. Tijdens het twee-daagse instructeursexamen laten de kandidaten zien dat ze de inhoud van de vier modules (en van de vereiste vooropleidingen) beheersen.

De modules voor Systems & Standards en voor het geven van theorielessen kunnen ieder in twee dagen afgerond worden. Voor de module voor het lesgeven in het water is het beter drie dagen te plannen. Ook de module voor het verbeteren van de eigen vakkennis duurt drie dagen. Scuba Instructors mogen lesgeven in Try Scuba Diving, Scuba Diver, Open Water Scuba Diver, (Basic) Advanced Scuba Diver, Scuba Safety & First Aid eerste-hulp met zuurstof en initiaties (voor zover ze in dat soort duiken ervaring hebben) in Nitrox, bootduiken, nachtduiken, duiken bij slecht zicht, duiken in bergmeren, bij stroming en droogpakduiken.

Instructeurs van andere organisaties kunnen in een Add-On programma een omscholing doen. Door S.C.U.B.A. aan hun professionele aanbod toe te voegen hebben ze toegang tot omvattende ondersteuning via het internet. De beste ondersteuning die in de duikindustrie beschikbaar is. Wanneer hun huidige brevet voldoet aan de EN/ISO vereisten voor instructeurs, dan is het niet vereist nogmaals een instructeursexamen te doen. Wel moet voldaan worden aan alle vereisten van het Add-On programma. Een Add-On programma bestaat uit het volledige module 1 van de opleiding tot Scuba Instructor en een verkorte versie van module 2 en 3. Ook wordt een introductie tot module 4 gedaan. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers neemt het programma 4 tot 5 dagen in beslag..

Om je voor te bereiden dien je te overwegen het werkboek voor kandidaten vooraf te lezen. Je kunt dit downloaden op de internetpagina van S.C.U.B.A..

Tot eind September 2019 wordt het Add-On programme (Cross-Over voor instructeurs van andere duikorganisaties) aangeboden tegen de gereduceerde prijs van 600 Euro. Wanneer je besluit gebruik te maken van online materialen, dan zijn er geen aanvullende kosten voor lesmateriaal. Wanneer je de voorkeer geeft aan manuals op papier, dan dien je 206 Euro extra te rekenen voor een Instructor Kit. De prijs voor de volledige 9 daagse instructeurcursus is 1650 Euro.

Neem voor het plannen van je cursus contact met ons op – +33493470482 of info@instructor-training.com